O SMISLU ŽIVOTA

0 out of 5

14,60 

Broj stranica: 108
Uvez: meki
Godina izdanja: 2021.
Dimenzije: 150×230 mm
Izdavač: Harfa

Opis

Viktor Frankl, koji je, nakon što je prošao bolna iskustva te kasnije postao svjetski poznat liječnik i psiholog,  pokazuje nam izvore iz kojih možemo crpiti smisao života, primjerice: aktivno djelovanje, ljubav prema drugoj osobi i svjesno doživljavanje ljepota prirode i umjetnosti. Samo jedanaest mjeseci nakon što je oslobođen iz koncentracijskog logora, Frankl je u ožujku 1946. održao tri predavanja, koja su zapisana u ovoj knjizi i koja odražavaju njegove temeljne misli o smislu života i otpornosti.

Biti čovjek za Frankla znači biti u stanju razmišljati pozitivno u svakoj životnoj situaciji. Najbolji su dokazi za to njegova vlastita bolna iskustva gubitka, gladi i straha od smrti, unatoč kojima je osjećao nadu, stvarao prijateljstva i bio uvjeren da život ima smisao.

„Ako život ima smisla, onda i patnja mora imati smisla“ – tako glasi maksima toga velikog liječnika i psihoterapeuta. Njegovi su spisi dirljivi dokumenti o jednom vremenu, opet su vrlo aktualni i danas: daju nam važne impulse za oblikovanje vlastitog života i za nastavak života nakon traumatičnih iskustava. Svaka kriza u sebi krije i priliku – naime priliku da dokažemo vlastitu ljudskost.

Upit za proizvod O SMISLU ŽIVOTA

  Availability: Nema na zalihi SKU: 000859 Kategorije: , , , Autor: Viktor E. Frankl

  Autor

  Wendy Walker

  12 Books

  Viktor E. Frankl

  1 Knjiga/e

  Besplatna i brza dostava

  na sve narudžbe iznad 150kn

  Sigurna kupnja

  pouzećem, internet bankarstvom, karticama (jednokratno i do 24 rate)

  Podrška pri kupnji

  021/22 24 63 ili prodaja@harfa.hr

  Radno vrijeme

  PON-PET: 8 do 16h, SUB: 8 do 13h