Kupac naručene proizvode preko naših stranica može platiti na sljedeće načine:
• Jednokratno kreditnim karticama
• PayPal servisom
• E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
• Pouzećem
Kupac također može naručiti željene proizvode preko telefona – 021/22 24 63, uz plaćanje na sljedeće načine:
• E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
• Pouzećem
Narudžba se smatra zaprimljenom:
• U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada www.harfa.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe
• U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada www.harfa.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Harfa će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.
Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:
• Je li poruka u Junk/Spam folderu
• Je li mailbox pun
• Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.harfa.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja
Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, Harfa će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili će to učiniti ovlaštena kurirska služba.

PLAĆANJE POUZEĆEM
Želite li platiti gotovinom dostavljaču – odaberite plaćanje pouzećem. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža. Robu pakiramo i šaljemo odmah po primitku narudžbe.

VIRMANSKOM UPLATOM
Po završetku narudžbe s odabirom virmanskog/transakcijskog plaćanja, e-mailom ćemo Vam poslati predračun. Račun možete platiti na šalteru banke ili pošte, ili internet bankarstvom. Harfa se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Harfa ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Robu pakiramo i šaljemo tek po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.

KREDITNOM KARTICOM
U slučaju plaćanja kreditnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Harfa dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu
Sustav kartične naplate nije integriran na stranicama www.harfa.hr, već Vas sustav automatski prebacuje na ovlaštene sigurne stranice CORVUS PAY servisa koji vrši autorizaciju kartičnog plaćanja. Nakon odabira plaćanja “Karticom” i kompletiranja narudžbe, otvorit će se polja za upis podataka o kartici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na našim serverima niti nam nisu vidljivi.
Vašu karticu ne teretimo odmah, nego tek prilikom slanja. Na taj način ostavljamo mogućnost zamjene artikla u slučaju nedostupnosti nekog proizvoda.
Odabrane proizvode možete platiti i na rate. Odaberite broj rata, od 2 do 6, troškovi će se obračunati sukladno Vašem odabiru, a Vaša će kartica biti terećena sukcesivno svakog mjeseca, sukladno broju odabranih rata – bez kamata.
Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, odaberite neki od alternativnih načina plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica nemamo podatke, a mogu biti tehničke ili poslovne prirode.

PAYPAL SERVISOM
Ako se odlučite za korištenje PayPal internetskog servisa za plaćanje, vaša narudžba bit će preusmjerena na internetsku stranicu PayPal.com. Preduvjet za ovaj način plaćanja je da imate valjan PayPal korisnički račun. Za više informacija o ovoj usluzi posjetite stranicu www.paypal.com. Prednost ovog načina plaćanja je zaštita kupaca koju PayPal nudi svojim korisnicima.
Korisnike PayPal servisa vodi se na stranice PayPal-a gdje će na uobičajen način platiti svoju narudžbu. Nakon unosa svih podataka, kliknite na polje i dobit će te potvrdu uspješne narudžbe na vašu mail adresu, ili poruku da podaci nisu dobro upisani pa provjerite podatke i ponovite zadnji korak.
PayPal servis u ovom trenutku ne prihvaća plaćanje u kunama te će iz tog razloga kupovna cijena za PayPal plaćanje biti konvertirana i naplaćena u Eurima. Upozoravamo da kod same naplate kreditne kartice u kunama, od strane PayPal servisa, može doći do značajnijih tečajnih razlika. Harfa d.o.o. nije odgovorna, niti snosi mjenjačke troškove koje PayPal naplaćuje svojim korisnicima kod konverzije valuta.

RAČUN
Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s kupljenim proizvodom.

DOSTAVA
PODRUČJE DOSTAVE
Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.
Trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda.
Trošak dostave na području Republike Hrvatske iznosi 28,00 kn bez obzira na težinu, volumen ili adresu kupca.
Za iznos narudžbe iznad 150,00 kn trošak dostave u cijelosti snosi Harfa.

Cjenik isporuke
Plaćanje                  Troškovi slanja
pouzećem:             3,72 €
po predračunu:     2,92€
kartično:                 2,92 €

Za iznose više od 25 €: gratis (na adrese iz Hrvatske i BiH)

Međunarodna dostava
Težina pošiljke           Redovnom poštom
do 250 g                      15,25 €
do 500 g                      16,59 €
do 1 kg                         19,24 €

VRIJEME ISPORUKE
Rok je isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na području cijele Republike Hrvatske 5 radnih dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom napomenom.
Rok je isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na hrvatske otoke do 7 radnih dana
U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će obavijestiti naša služba za korisnike. Za vrijeme trajanja sniženja i akcija rok se može produžiti do 10 radnih dana od zaprimljene narudžbe.

Vrijeme isporuke van granica Republike Hrvatske
Redovnom poštom         Zrakoplovom
Susjedne zemlje             4-7 radnih dana               do 4 radna dana
Europa                            10 radnih dana                 do 4 radna dana
Ostatak svijeta               do 30 radnih dana           do 10 radnih dana

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je dostavna služba oslobođena bilo kakve naknadne odgovornosti.
Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u skladište www.harfa.hr.
Obavezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.