1. OPĆE ODREDBE

Internetska stranica www.harfa.hr je u vlasništvu tvrtke Harfa d.o.o. (dalje u tekstu Harfa). Harfa omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.harfa.hr koje je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

2. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod ili uslugu, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom internet stranice www.harfa.hr.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

3. OSOBNI PODACI KUPACA/KORISNIKA

Za valjanu narudžbu proizvoda i/ili usluge, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost), a u suprotnom ima nedozvoljen pristup stranicama www.harfa.hr.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili kupnje.

Harfa zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.harfa.hr stranica.

4. MALOPRODAJNA I AKCIJSKA CIJENA

Harfa se obvezuje jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). Harfa će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji će biti jasno naznačeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, neće se primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

5. PROIZVODI I RASPOLOŽIVOST

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Harfa posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.harfa.hr podložni su greškama u prikazu (bugovima) nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.harfa.hr, Harfa zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi nisu raspoloživi na skladištu i/ili jedinstvene usluge, ali su dobavljivi/realizirani u roku od 15 do 20 radnih dana, ne uključujući vikende.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Harfa će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.harfa.hr  asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti ili ponuditi mogućnost povrata novca u cijelosti.

6. NARUDŽBA PROIZVODA I SLANJE PREMA KUPCU

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavno elektronskog formulara na našim stranicama. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Kupac također željene proizvode može naručiti i telefonski.

Kupac naručene proizvode preko naših stranica može platiti na sljedeće načine:

 • Jednokratno kreditnim karticama
 • PayPal servisom
 • E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
 • Pouzećem
 • KEKS Pay servisom
 • Plaćanje kriptovalutama

Kupac također može naručiti željene proizvode preko telefona – 021/22 24 63 , uz plaćanje na sljedeće načine:

 • E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
 • Pouzećem 

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada www.harfa.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe
 • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada www.harfa.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Harfa će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.harfa.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Harfa dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, Harfa će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili će to učiniti ovlaštena kurirska služba.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Harfa zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Harfa se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Harfa ne jamči za raspoloživost proizvoda.

7. PROCES KUPNJE

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, opis, cijena te da li je dostupan na skladištu.

Odabirom pojedinog proizvoda te moguće selekcije proizvoda (boje, veličine i sl) isti se uvrštava u meni „Košarica“.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim državnim davanjima. Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

U nastavku, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji je dužan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužan je odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a www.harfa.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, Harfa obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.harfa.hr asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti ili ponuditi mogućnost povrata novca u cijelosti.

U slučaju gore navedene uplate te odabranog povrata novca, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.harfa.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

8. NAPLATA ODABRANIH PROIZVODA

Sve cijene izražene su u nacionalnoj valuti Republike Hrvatske, hrvatska kuna (kn), s uključenim davanjima. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

U slučaju odabira plaćanja preko PayPal servisa, sustav vas prebacuje na službene stranice PayPal gdje se vrši konverzija valute i plaćanje. PayPal servis u ovom trenutku ne prihvaća plaćanje u kunama te će iz tog razloga kupovna cijena za PayPal plaćanje biti konvertirana i naplaćena u Eurima. Upozoravamo da kod same naplate kreditne kartice u kunama, od strane PayPal servisa, može doći do značajnijih tečajnih razlika. Harfa d.o.o. nije odgovorna, niti snosi mjenjačke troškove koje PayPal naplaćuje svojim korisnicima kod konverzije valuta.

9. DOSTAVA

PODRUČJE DOSTAVE

Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske, a dostavu naručenih paketa izvršava dostavna služba GLS, odnosno treća strana na koju Harfa d.o.o.  ne može utjecati.

Trošak dostave paketa za plačanje pouzećem iznosi 28,00 kuna (s uključenim PDV-om), dok je trošak dostave paketa za plaćanjem po predračunu ili kartičnim plaćanjem iznosi 22,00 kn, te za iznose narudžbe više od 150,00 kn – dostava je besplatna za kupca te se neće naknadno obračunavati.

VRIJEME ISPORUKE

Obavezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Vrijeme isporuke je do 4 radna dana.

Nažalost, nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe GLS.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je dostavna služba oslobođena bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u skladište Harfa jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

 • Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
 • Da naručeni proizvod preuzme na adresi po dogovoru s dostavnom službom, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u skladište www.harfa.hr te svaki idući pokušaj dostave prema kupcu bit će naplaćen u iznosu od 28,00 kn – ukoliko je proizvod prethodno plaćen kreditnim karticama, transakcijski ili preko PayPal servisa.

Ukoliko je takva narudžba trebala biti plaćena pouzećem, smatrat će se da je kupac odustao od konačne kupovine.

10. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

Hrafa odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno može odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od 15 dana uputiti pisani prigovor Harfa jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Harfa, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene – u zakonskom roku od 15 dana od kupnje proizvoda.

11. Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/ .

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

12. PRAVO NA POVRAT PROIZVODA I UPLAĆENIH SREDSTAVA

Kupac ima pravo na povrat proizvoda i povrat uplaćenih sredstava u roku od 15 dana bez navođenja razloga.

Kupac pri tome mora osigurati:

– da je ambalaža proizvoda neoštećena

– da su svi dijelovi proizvoda neoštećeni uslijed mogućeg nepravilnog rukovanja

– da ništa od sadržaja pakiranja proizvoda ne nedostaje

Rok za povrat proizvoda i uplaćenih sredstava od 15 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata kroz 30 dana od primitka povrata robe. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Iznos koji se povraćuje bit će iznimno umanjen za moguće troškove kartičnih operatera, ukoliko je proizvod prvotno naplaćen odabirom kartičnog plaćanja.

Kupac je dužan proizvod predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o povratu proizvoda.

Izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupovini i povrat sredstava preuzmite OVDJE.

13. PRIMJENA UVJETA KUPNJE

Korištenjem usluga www.harfa.hr online trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode..

Harfa ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

14. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica www.harfa.hr.