U carstvu gladnih duhova

0 out of 5

28,00 

SKU: 978-953-8450-11-2 Kategorije: , Autor: Gabor Maté

Ili naručite pozivom na broj: 021/22 24 63

format 150×230

opseg 552

ISBN 978-953-8450-11-2

Opis

Bliski susreti s ovisnošću

Da biste izliječili ovisnost, morate se vratiti na početak…

Dr. Gabor Maté jedan je od najuglednijih svjetskih mislilaca o psihologiji ovisnosti. Njegova radikalna otkrića – temeljena na desetljećima rada s pacijentima suočenima sa šokantnim ovisnostima o drogama i mentalnim bolestima – mijenjaju način na kojigledamo na ljudski razvoj.

U ovom nagrađivanom modernom klasiku Gabor Maté pristupa ovisnosti na holistički i suosjećajan način bilo da je riječ o alkoholu, drogama, seksu, novcu ili bilo čemu što je destruktivno za pojedinca. Ne predstavlja ovisnost kao izolirani fenomen ograničen na nekoliko pojedinaca slaba karaktera, već kao kontinuum koji ne samo da prolazi kroz naše društvo nego mu i leži u osnovi; ne kao medicinsko „stanje”, već kao rezultat kompleksne interakcije osobne povijesti, emocionalnog razvoja i kemije mozga.

Uz najsuvremenija istraživanja iz cijelog svijeta U carstvu gladnih duhova izbjegava pojednostavljene recepte za samopomoć i umjesto toga promiče samorazumijevanje kao prvi korak do iscjeljenja i dobrobiti. Spajajući osobne priče i znanstvene spoznaje izražene kroz zanimljivu prozu, ovo je knjiga koju treba pročitati i koja će promijeniti način na koji vidite sebe, druge i svijet oko sebe.

 

O AUTORU

Gabor Maté, dr. med., autor je bestselera U carstvu gladnih duhova: bliski susreti s ovisnošću, Raspršeni umovi: podrijetlo i liječenje poremećaja defici-ta pažnje i Kada tijelo kaže ne: cijena skrivenog stresa objavljenih na deset jezika na pet kontinenata – i uz Gordana Neufelda koautor knjige Budite tu za svoju djecu: zašto roditelji moraju biti važniji od vršnjaka. Bivši je medicinski kolumnist Globe and Maila gdje se njegovo ime i dalje pojavljuje u rubrikama o zdravlju i roditeljstvu.

Dr. Maté imao je vlastitu obiteljsku ordinaciju, radio je kao liječnik palijativne medicine, a sada radi s ovisnim ženama i muškarcima na vankuverskom Downtown Eastsideu.

Upit za proizvod U carstvu gladnih duhova

  SKU: 978-953-8450-11-2 Kategorije: , Autor: Gabor Maté

  Autor

  Wendy Walker

  12 Books

  Gabor Maté

  1 Knjiga/e

  Besplatna i brza dostava

  na sve narudžbe iznad 150kn

  Sigurna kupnja

  pouzećem, internet bankarstvom, karticama (jednokratno i do 24 rate)

  Podrška pri kupnji

  021/22 24 63 ili prodaja@harfa.hr

  Radno vrijeme

  PON-PET: 8 do 16h, SUB: 8 do 13h