Edukacija dr. Ranka Rajovića – Kako igrom uspješno razvijati IQ, lipanj 2023. 

Pridružite nam se na edukaciji dr. Ranka Rajovića koja će se u lipnju održati u Zagrebu (i konačno uživo)! Edukacija se odvija u dva praktična modula, a preduvjet za upis drugog modula je prolazak prvog modula (sad ili u prethodnim edukacijama).

Edukacija je temeljena na NTC-sustavu učenja, inovativnom programu čiji je autor dr. Rajović, a namijenjena je odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, psiholozima, roditeljima djece do 12 godina kao i svima onima koji će postati roditelji te svima onima koje se na neki način bave razvojem djece.

Naziv prvog modula: Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ
Vrijeme: u četvrtak 15. lipnja 2023. godine u 17:30 sati
Mjesto: Hotel Aristos, Cebini ul. 33, Buzin, Zagreb
Trajanje: 4 školska sata

Naziv drugog modula: Funkcionalno razmišljanje i znanje kao prioritet 21. stoljeća
Vrijeme: u petak 16. lipnja 2023. godine u 17:30 sati
Mjesto: Hotel Aristos, Cebini ul. 33, Buzin, Zagreb
Trajanje: 4 školska sata

PRIJAVITE SE OVDJE!

Dr. Ranko Rajović jedan je od autoriteta na ovim prostorima kada govorimo o odgoju i obrazovanju te autor inovativnog programa pod nazivom NTC-sustav učenja. Inače doktor interne medicine, dugogodišnji je predsjednik Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te osnivač Mense Srbije i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra.

PROGRAM PRAKTIČNE EDUKACIJE Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ

Prvi modul je namijenjen onima koji nisu do sada bili na edukaciji dr. Rajovića i on je usmjeren na temelj NTC-a. Bez njega ne bi imalo smisla ići na drugi modul jer je drugi modul nadogradnja na znanje koje ste usvojili na ovoj edukaciji.

Program edukacije:

 • Uvod u funkcionalno znanje
 • Neurofiziologija.
 • Razvoj mozga – pogreške roditelja
 • Rana stimulacija, značaj, primjeri
 • Učenje – reproduktivno učenje za mozak skoro i da ne postoji
 • Fiziologija mozga
 • Razvoj matematičko logičkog razmišljanja
 • Misaone klasifikacije i serijacije
 • Asocijacije

Za sva pitanja i nedoumice stojimo vam na raspolaganju na 098 1644 901.

PRIJAVITE SE OVDJE!

Ako ste već ranije sudjelovali na praktičnoj edukaciji “Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ“, možete se prijaviti na VIŠU RAZINU edukacije “Funkcionalno razmišljanje i znanje kao prioritet 21. stoljeća“.

PROGRAM PRAKTIČNE EDUKACIJE Funkcionalno razmišljanje i znanje kao prioritet 21. stoljeća

Pristup učenju može za djecu biti poticajan i zabavan (a tako se najlakše uči), ako se učenje događa kroz igru i ako vodimo računa o razvoju tri područja koja treba poticati:

 1. Razvoj sinapsi (vježbama motorike, grafomotorike, akomodacije oka)
 2. Asocijativno razmišljanje (apstrahiranje, vizualizaciju, apstraktnu klasifikaciju, serijaciju, asocijacije i analogije … posebno u glazbi)
 3. Funkcionalno razmišljanje (divergentno i konvergentno), razvoj darovitosti, NTC šifre, primjena NTC programa u praksi

Za sva pitanja i nedoumice stojimo vam na raspolaganju na 098 1644 901.

PRIJAVITE SE OVDJE!

Naziv 1. modula: Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ
Vrijeme: u četvrtak 15. lipnja 2023. godine u 17:30 sati
Naziv 2. modula: Funkcionalno razmišljanje i znanje kao prioritet 21. stoljeća
Vrijeme: u petak 16. lipnja 2023. godine u 17:30 sati
Mjesto: Hotel Aristos, Cebini ul. 33, Buzin, Zagreb
Trajanje svakog modula: 4 školska sata, s pauzom od 20 minuta i vremenom za pitanja


Cijena edukacije i uvjeti plaćanja

Ako odlučite sudjelovati u oba modula edukacije, što Vam svakako preporučujemo ukoliko niste prethodno sudjelovali na prvom modulu edukacije, cijena za oba dana je 90 €.
Redovna cijena praktične edukacije po modulu je 50 €.

Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju.
Za sva pitanja i nedoumice stojimo vam na raspolaganju na 098 1644 901.

PRIJAVITE SE OVDJE!

Što je NTC-sustav učenja?

NTC-sustav učenja bavi se pitanjem kako stimulirati razvoj sinapsi, a time i ogromne dječje potencijale prije polaska u školu i u školi, a na njega će dr. Ranko Rajović odgovoriti tijekom predavanja.

Ovaj sustav učenja usmjeren je prema razvoju kognitivnih sposobnosti djece. Temelji se na istraživanjima koja upozoravaju na to da mozak uspostavlja 75 % svih neuronskih veza (sinapsi) do sedme godine života, a od toga 50 % sinapsi nastane već do pete godine. Taj se argument čini dovoljno uvjerljivim da posvetimo veliku pozornost predškolskoj dobi, učinkovitosti učenja i korištenju dječjeg pamćenja.

Sustav podrazumijeva učenje utemeljeno na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih znanosti, posebno pedagoških – obiteljske pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Taj sustav učenja predstavlja operacionalizaciju teorijskih spoznaja navedenih znanstvenih disciplina, što je dobar pokazatelj kako povezivati teoriju s obrazovnom praksom.
Pritom je riječ o novom pristupu učenju u kojem dominira misaona aktivnost djeteta i njegov uspješan razvoj. Sustav je vrlo dobro i detaljno razrađen, primjenjiv u obitelji, predškolskim ustanovama i u razrednoj nastavi osnovne škole.

Program nudi načine prepoznavanja darovite djece, njihove karakteristike i putove prema povećanju IQ-a, razvoja sposobnosti i stvaralačkog mišljenja. Naglašava se važnost obitelji i šire društvene zajednice (vrtići, škole, centri za darovite) u razvoju darovite djece. NTC-sustav učenja ozbiljno će poljuljati opravdanost tradicionalnog rada s djecom.

NTC-sustav učenja dr. Ranka Rajovića primjenjuje se na različite načine u 15 europskih zemalja.

Svoje mjesto na edukaciji rezervrat ćete prijavom i uplatom kotizacije. Nakon uplate, sudjelovanje je moguće otkazati isključivo pisanim putem (na mail adresu: pametnica@pametnica.me), najkasnije 7 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na edukaciji, može poslati drugog zamjenskog sudionika.

Pametnica zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Popunjavanjem ovog obrasca za prijavu, prihvaćate ove odredbe i opće uvjete.

Share this post