ranarazvojna trauma

Online edukacija KAKO RANA RAZVOJNA TRAUMA UTJEČE NA TVOJ ŽIVOT DANAS

Jeste li se ikada osjećali odjedanput preplavljeni emocijama, uplašeni ili depresivni bez vidljivog razloga? Jeste li ikada izgubili kontrolu nad svojim ponašanjem, a da za to nije bilo jasnog razloga? Imate li poteškoće u uspostavljanju i održavanju zdravih odnosa, kako s obitelji tako i s prijateljima ili kolegama? Osjećate li se često nesigurno, izolirano ili možda imate osjećaj potpune praznine i odsutnosti emocija? Nekada bez razloga vičete na djecu ili partnera i okrivljujete ih za svoje stanje?

Ako ste se prepoznali u gore navedenim pitanjima, možda ste i vi među onima koji su u prošlosti iskusili traumu koja danas znatno utječe na njihovo mentalno i fizičko zdravlje, a da toga nisu ni svjesni. No nemojte se obeshrabriti – postoji mnogo načina koji vam mogu pomoći da preuzmete kontrolu te zaustavite da traumatsko iskustvo upravlja vašim životom. Jedna od prvih stvari koje predlažemo da napravite jest da se educirate. Počnite s ovom edukacijom, koja govori o utjecaju rane razvojne traume na vaš život danas. Upravo će vam ova edukacija pružiti znanje i vještine kako prepoznati, razumjeti i upravljati traumom u svakodnevnom životu. Pomoći će vam identificirati traumatske simptome i pronaći odgovarajuće alate za oporavak od traume.

Kroz ovu edukaciju naučit ćete:

 • Što je razvojna trauma i kako nastaje
 • Razumjeti utjecaj rane razvojne traume na mentalno zdravlje u kasnijem životu
 • Kako prepoznati stilove preživljavanja koji su nam pomogli u djetinjstvu, a koji nas mogu ometati u življenju zdravog i ispunjenog života danas
 • Razumjeti utjecaj traume na autonomni živčani sustav i tijelo
 • Prepoznati traumatski stres i kako se manifestira u tijelu i umu
 • Primijeniti teoriju mozga u razumijevanju traumatskog stresa i njegovih učinaka na mentalno zdravlje
 • Prepoznati rane simptome razvojne traume kod djece kako bi im se pravodobno pružila podrška
 • Razumjeti utjecaj razvojne traume na mentalno zdravlje u kasnijem životu
 • Primijeniti strategije za prevenciju razvojne traume
 • Raditi na vlastitim emocijama i primijeniti samopomoć nakon razvojne traume
 • Koristiti strategije za upravljanje traumom u svakodnevnom životu kako bi se poboljšalo mentalno zdravlje
 • Kako prevladati posljedice traume i krenuti prema zdravijem i ispunjenijem životu.

Nemojte dopustiti da vas traume iz prošlosti ometaju u življenju zdravog i sretnog života.

Prijavite se na našu edukaciju o traumi i krenite na svoj put prema boljem mentalnom zdravlju!

Cijena edukacije: 50 EUR (376.73 kn)
Trajanje edukacije: mjesec dana

 • 4 videosusreta uživo svake srijede u 18 sati (ukupno trajanje 5 sati)
  (Bit će dostupna snimka edukacije.)
 • U edukaciju su uključeni materijali za rad na sebi
 • Autorica je dostupna kao podrška tijekom cijelog trajanja edukacije

Edukacija počinje 7. 6. 2023. webinarom uživo u 18:00 i završava 28. 6. 2023. u 18:00 s pitanjima i odgovorima, još cijeli tjedan nakon pitanja i odgovora bit će dostupna snimka posljednjeg susreta te vam Irena stoji na raspolaganju do 5.07.2023.

PRIJAVITE SE OVDJE!

Kako biste na vrijeme osigurali svoje mjesto, odmah izvršite uplatu na:
Pametnica, obrt za edukaciju i savjetovanje, vl. Irena Orlović
HR0623400091160500652 (PBZ), poziv na broj: 062023

Polaznici edukacije iz inozemstva dobit će posebne podatke za uplatu na mail-adresu.

Sve sudionice i sudionici na zahtjev će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

O voditeljici edukacije

Irena Orlović, Msc. je završila psihosocijalno savjetovanje na University of Graz  i stekla titulu Master of Science. Završila je i petogodišnju edukaciju za neurolingvističkog psihoterapeuta kod njemačke krovne organizacije DVNLP. Članica je Hrvatske asocijacije za zdravstvenu pedagogiju, Certificirana je od strane njemačke krovne organizacije DVNLP i Hrvatske asocijacije HANLP kao NLP – trener. Dodatno se usavršava na Mindsight Institutu kojega je osnovao dr. Daniel Siegel čije knjige je objavila u Hrvatskoj i Srbiji.

Irena je osnivačica prve Međunarodne škole Harfa u Splitu – Škole koja uči djecu jačati svoje kognitivne sposobnosti kroz socio-emocionalne programe preporučene od strane znanstvene zajednice (IB-International Baccalaureate). Također je autorica nagrađivane web aplikacije Pametnica, te vlasnica i urednica izdavačke kuće Harfa gdje je 17 godina proučavala literaturu uglednih svjetskih neuroznanstvenika, psihologa i psihoterapeuta u području razvoja djece te je uredila i objavila na hrvatskom jeziku više od 100 knjiga pod sloganom Knjige koje vole djecu.

Njezin rad je više puta nagrađivan, a prepoznata je i od strane Udruge poslovnih žena KRUG gdje je dobila nagradu kao socijalna poduzetnica godine pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske

Jedna od samo pet žena na svijetu koje su predstavljene u dokumentarnom filmu FIVE koji govori o jedinstvenim ženama koje su svojim radom pozitivno utjecale na društvo u kojem žive.

PRIJAVITE SE OVDJE!

Share this post