10 izdanja koja će vam pomoći u razumijevanju i razvoju dječjeg uma

10 izdanja koja će vam pomoći u razumijevanju i razvoju dječjeg uma

 

Dječji um čudesna je stvar, a vrijeme kad roditelji prepuštaju razvoj svog djeteta slučaju ili okolini je odavno iza nas. Kako bi pomogli svom djetetu da se razvije u zdravu i sretnu osobu pomoći će vam naše Knjige koje vole djecu, a koje su ujedno i praktični priručnici.

 

Donosimo vam popis nekih od naslova koji vas čekaju u posebnoj ponudi na Interliberu.

 

RAZVOJ DJEČJEG MOZGA

Otkrijte 12 strategija za poticanje razvoja zdravoga dječjega uma, preživljavanje svakodnevnih roditeljskih borbi i za poticanje cjelokupnoga rasta i razvoja obitelji.

Autori su neuropsihijatar Daniel J. Siegel i stručnjakinja u pitanjima roditeljstva Tina Payne Bryson koji u knjizi objašnjavaju nova znanstvena otkrića o tome kako je dječji mozak umrežen te kako se razvija.

Ova knjiga je savjetnik namijenjen roditeljima, ali i svima koji rade s djecom.

 

ISKLJUČENA DJECA

Revolucionarni Program ravnoteže mozga pomaže dovesti u ravnotežu mozak djece s autizmom, disleksijom, ADHD-om i drugim neurološkim smetnjama. Osmislio ga je dr. Robert Melillo koji je i autor ove knjige.

Ovim dokazano djelotvornim programom tretirate uzroke, a ne samo posljedice razvojnih poremećaja kod djece. Prakticirajte ga u svom domu i bez uporabe lijekova.

 

TERAPIJA IGROM

Naučite kako reagirati na dječje emocije čak i u situacijama kada imate osjećaj da gubite kontrolu.

Autorica knjige Tatjana Gjurković iskusan je terapeut u terapiji igrom. Na jednostavan način objašnjava kako istovremeno biti dosljedan u pravilima i zahtjevima te nježan i pažljiv kad su u pitanju dječje emocije i potrebe.

 

SVAKO JE DIJETE DAROVITO

Neuroznanost odavno je dokazala – svako je dijete darovito, a na nama je da to prepoznamo i djelujemo u skladu s tim.

U ovoj knjizi autori Gerald Hüther i Uli Hauser opisuju koje su darovitosti urođene i kako se razvija djecji mozak.

Pokazuju da naš odgoj te aspekte gotovo uopće ne uzima u obzir i zahtijevaju radikalnu promjenu stava kako bi sva djeca posve razvila svoje potencijale.

 

VIŠE OD IGRE – Svijet u meni

Otkrijte kako dramskim metodama pomoći djeci da osvijeste svoja osjetila. Omogućite im da dodirnu, pomirišu, vide, čuju ili probaju rezultate svoga rada, istraživanja ili učenja.

Knjiga je namijenjena odgojiteljicama i odgojiteljima, kao i djelatnicima nižih razreda škole, ali može poslužiti i roditeljima koji žele raditi s djecom.

""

 

 

 

CRTICE iz bilježnice psihologa

Tijekom odgoja djece svaki, ali baš svaki roditelj u određenom trenutku dođe do točke kad naprosto ne zna što i kako dalje.

Ova knjiga nudi putokaze prema samoispunjenju kako djeteta, tako i cijele obitelji. Odmah na početku naučit će vas najvažnijem stavu koji trebamo zauzimati u životu kako bi mogli rasti i biti sretni – Za to kakav će biti moj život – odgovoran sam ja.

 

SAFARI DUHA – priče za buđenje mudrosti

Jeste li znali da meditativne priče imaju pozitivan učinak na emocionalni, mentalni i intelektualni razvoj djece?

Ova će knjiga probuditi revoluciju pozitivnih osjećaja u djeci i pomoći im jačati zdrav emocionalni i intelektualni razvoj, razvijati maštu i kreativnost, jačati samopouzdanje i samopoštovanje…

 

LAV I PTICA

Djeca trebaju priče koje će im pomoći razumjeti i prihvatiti svoje osjećaje. Ovo je jedna takva priča o ranjenoj ptici koja, umjesto na jug, „odleti“ u srce jednog lava i s njim provede zimu.

Recenziju slikovnice pročitajte OVDJE

 

BEBarije

Ako ste trudni ili ste tek postali roditelj, naučite kako možete poticati intelektualni i emocionalni razvoj svoje djece od najranije dobi.

Autorica Rebeka Bulat, psihoterapeutkinja i majka, osmislila je 100 igara i aktivnosti utemeljenih na modernim saznanjima o ranom dječjem razvoju.

 

BEBA VOĐA DOHRANE

Vjerujemo da je većina roditelja prilikom priprema za uvođenje hrane svojim bebama naišla i na ovaj proces u kojem se dijete hrani samostalno i pritom instinktivno odabire hranu koja mu odgovara i određuje njezinu količinu.

U novije vrijeme znanost se sve intenzivnije bavi ovim načinom dječje prehrane. Utvrđeno je da djeca koja su se ovako hranila imaju zdravije prehrambene navike, a i rjeđe su pretila.

 

Sigurni smo da se neke od Knjiga koje vole djecu već nalaze na vašem popisu za Interliber.

Čekamo vas u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma od 7. do 12. studenoga 2017. godine. Vidimo se?

Share this post