Najljepši adventski kalendar ove godine iz ruku jedne mame

Najljepši adventski kalendar ove godine iz ruku jedne mame

Potrebno vam je:

– karton
– 25 tuljaca wc papira
– skalpel
– škare
– vruće ljepilo
– uhu ljepilo
– crveni i zlatni hamer papir
– papirnata maramica ili vata (za dim iz dimnjaka)
– obična olovka s gumicom na vrhu
– bijela tempera ili akrilna boja
– kalup za kekse u obliku zvijezde
– crni flomaster

 

 

 

Na veći komad kartona složite 24 tuljca jedan do drugoga (6 redova po 4 tuljca). Tako ćete izmjeriti veličinu podloge za tuljce tj. kućicu. Podlogu izrežite skalpelom pa na nju vrućim ljepilom zalijepite tuljce. Jedan tuljac će vam ostati za dimnjak.
Izmjerite bočne stranice i dno kućice pa iz kartona izrežite pravokutnike kojima ćete prekriti dno i stranice kuće. Također od kartona izrežite dva pravokutnika i dva trokuta za krov. Na dobivene komade kartona pomoću uhu ljepila nalijepite crveni hamer papir. Vrućim ljepilom najprije zalijepite karton na dno kućice, a potom na bočne stranice. Na kraju zalijepite krov. 
Preostali tuljac izrežite ukoso pa ga omotajte zlatnim hamer papirom i vrućim ljepilom pričvrstite za krov kuće. U njega stavite papirnatu maramice ili vatu kako bi izgledalo da se iz dimnjaka dimi.
Ako kućicu želite ukrasiti točkicama, to možete napraviti olovkom s gumicom i akrilnom bojom ili temperom. Vrh gumice umočite u boju pa na papir otiskujte točkice. 
Od crvenog hamer papira izrežite krugove koji će služiti kao poklopci za tuljce. Pomoću kalupa za kekse iz zlatnog papira izrežite zvjezdice pa ih uhu ljepilom zalijepite na crvene krugove. Crnim flomasterom na poklopce napišite brojeve od 1 do 24. 
Napunite tuljce sitnicama (slatkiši, plastelin, pastele, autići, naljepnice, gumice za kosu, labello, figurice…) i na tuljce zalijepite poklopce. Pri tom pazite da na jedan dio poklopca (najbolje na samom vrhu) ne stavite ljepilo kako bi dijete za taj dio moglo potegnuti poklopac i skinuti ga. 

 

 

""

""

 

 

Autorica: Monika Topolko

Share this post