Pametnica je dobitnica u kategoriji

Pametnica je dobitnica u kategoriji

Među gotovo 600 projekata prijavljenih na natječaje u oštrom i neizvjesnom nadmetanju izvrsnih trideset projekata finalista stručna komisija i javnost realizirali su nimalo lak zadatak – odabrati najuspješnije projekte  koji će osvojiti  12 financijskih potpora u ukupnom iznosu milijun kuna.

U okviru natječaja "Moja kreativna crta" za kreativnu industriju dobitnici potpore stručne komisije su BOYA bojice/pastele za crtanje, multiartistički projekt FreeDA te Pametnica – radni materijali za rano poticanje intelektualnog razvoja, dok je dobitnik potpore javnosti internetski portal o vizualnim umjetnostima i kulturi Vizkultura.hr.

U okviru natječaja "Moja prilika" za inovativne poduzetničke i start-up projekte dobitnici potpore stručne komisije su izumi nogar za bicikl s pumpom V-PUMP, samoljepljiva tkanina Gearskin te web aplikacija Rentlio, koja je i dobitnica tzv. potpore javnosti.

Na natječaju  "Moja zelena zona" za zeleno poduzetništvo potpore stručne komisije dobili su iCat – "zero emission island catamaran", koji je i dobitnik potpore javnosti, kao i organska olovka "Fabula" te sustav za obradu, pročišćavanje i dezinfekciju balastnih voda i drugih tekućina.

 

Čestitamo svim dobitnicima!

Više o finalistima možete pročitati OVDJE

Share this post