Program podrške roditeljstvu Rastimo zajedno Plus

Program podrške roditeljstvu Rastimo zajedno Plus

 

U Rijeci se održava Program podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno Plus“  koji je namijenjen roditeljima djece s teškoćama u razvoju do osme godine života.

Program „Rastimo zajedno Plus“ razvijen je kao dio šireg programa podrške roditeljstvu i usmjeren je pružanje dodatne podrške i informacija roditeljima djece s teškoćama kako bi se nosili sa svim zahtjevima roditeljstva uz dodatne izazove koje nosi podizanje djece s teškoćama u razvoju. Sam program je nastao u suradnji s Uredom UNICEF-a Hrvatske te se provodi diljem Hrvatske pod vodstvom educiranih i stručno osposobljenih voditeljica.

Glavni cilj Programa radionica (ciklus od 11 radionica) je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja te prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, kao i načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.  

Radionice se provode u sklopu projekta  „Obiteljsko-rehabilitacijski programi za obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom“ čiji nositelj je Udruga „Pegaz“, Rijeka a partneri su: Centar za socijalnu skrb iz Rijeke, Konjički klub „Eohippus“ iz Vinkovaca i Centar za rehabilitaciju „Stančić“ iz Dugog Sela a financira ga Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Suradnik u provedbi projekta je i Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 u čijim će se prostorijama na adresi Užarska 4 (Rijeka) provoditi radionice. Prvi od 11 zajedničkih susreta roditelja i voditeljica će se održati u utorak 1. listopada od 18 do 20 sati.

Radionice vode Sonja Pribela Hodap i Gorana Mišćenić, psihologinje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima i licencirane voditeljice radionica.

 

Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti za sudjelovanje u radionicama putem telefona 098 464 755 ili  e-maila t.sremec@gmail.com.
Radionice su za roditelje besplatne.

Share this post