Split: Disciplina sa srcem - cjelodnevna radionica Irene Orlović

Split: Disciplina sa srcem – cjelodnevna radionica Irene Orlović

 

 

"Kao netko tko voli slušati seminare, predavanja i tribine o dječjem razvoju, posjetila sam i edukaciju Irene Orlović na temu kako komunikacijom oblikovati dječji mozak i bez greške mogu reći da je to bila jedna od najzanimljivijih edukacija na kojima sam bila. Irena itekako zna prenijeti svoje znanje i iskustvo, ali možda i važnije od toga, zna prenijeti emociju – emociju da vi to možete primijeniti bilo da ste stručnjak koji se bavi djecom ili roditelj. Od nje dobivate i znanstveno utemeljene informacije i način praktične primjene – u prijevodu, cijeli paket koji vam je potreban za dalje."

Marija Končar, magistra defektologije, autorica bloga www.pitajtedefektologa.com, autorica seminara "Igrom do znanja"

 

 

""Je li Vam se ikada dogodilo da pričate (štoviše vičete), ali vas dijete ne čuje niti razumije?

""Događa li Vam se da ponekad kao roditelj gubite kontrolu nad svojim životom?

""Jeste li ikada imali osjećaj da disciplina koju primjenjujete ne funkcionira ma što Vi napravili?

 

Prije nego što odgovorite, želim vas zamoliti da potpuno zaboravite sve što ste do sada znali o disciplini. Zaboravite značenje te riječi i zaboravite na ono što ste čuli kako roditelji trebaju reagirati kada djeca učine nešto što ne bi trebala.

Umjesto toga, postavite sebi pitanje: jeste li otvoreni da barem razmislite o drugačijem pristupu disciplini? Pristupu koji će vam pomoći ostvariti vaše trenutne namjere da vaše dijete učini pravi stvar u trenutku, ali i dugoročne ciljeve da mu pomognete da postane dobar čovjek koji je sretan, uspješan,  ljubazan, odgovoran i čak i samodiscipliniran? Ako je to slučaj, onda je ovo edukacija za Vas.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite u rastu i razvoju, na radionici

 

DISCIPLINA SA SRCEM

 

koja će se održati u Splitu, 9. studenog 2019.
od 10 do 16 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu

 

PRIJAVA NA EDUKACIJU JE OBAVEZNA. POPUNITE PRIJAVU!

 

Opis radionice

Cilj ove radionice je pomoći svima onima koji su zainteresirani za zdrav mentalni razvoj djece da razumiju način na koji se dječji mozak i um formiraju u prvim godinama, te kako mi odrasli utječemo na to formiranje. Na radionici ćemo praktično proći načine terapeutske komunikacije i discipliniranja koji podržavaju zdrav razvoj djeteta. Radit ćemo tehnike koje mogu pomoći da se izgradi povezujući odnos od kojega dobrim dijelom ovisi daljnji razvoj djetetovih, kako socio-emocionalnih tako kognitivnih sposobnosti, o čemu se manje govori danas. Polaznici edukacije će dobiti uvid u ljudski mentalni sklop i načine njegova funkcioniranja, te će steći kompetencije potrebne da pomognu djetetu graditi zdravu sliku o sebi, ali i kompetencije koje će im pomoći da razumiju sebe i grade bolje partnerske, prijateljske ili poslovne odnose.
 

Na radionici, Irena Orlović dat će odgovore na sljedeća pitanja:

 • Zašto je emocionalna inteligencija temelj intelektualnog razvoja?
 • Kako iz najtežih životnih situacija izvući samo najbolje?
 • Kako rasti kroz proces odgoja djece?
 • Kako izgraditi dobar povezujući odnos s djetetom?
 • Kako razgovarati s djetetom da vas dijete čuje?
 • Kako oblikovati svoj, a potom i djetetov mozak otvoren za dalji razvoj?
 • Kako probuditi neograničenu unutrašnju snagu?
 • Kako komunicirati poput terapeuta?
 • Kako putem komunikacije možemo oblikovati i integrirati mozak u razvoju?
 • Zašto su roditelji najvažnija karika u odgoju i obrazovanju djece?
 • Kako pomoći djeci da crpe svoje potencijale i izrastu u najbolju verziju sebe?
 • Na što posebno trebamo obratiti pažnju ako želimo da se mozak djeteta zdravo razvija u prvim godinama života?
 • Kako poticati razvoj empatije kod djece?
 • Kako terapeutsko pričanje priča djeluje iscjeljujuće na djecu?
 • Kako izrađivati terapeutske priče?
 • Kako koristiti priče kao prevenciju trauma i kreiranje novih osnažujućih iskustava?

Raspored rada na radionici

Edukacija počinje u 10 sati i završava u 16 sati. Svakih sat i pol otprilike ćemo imati pauzu od 15 minuta. Veća pauza za ručak je u 13 sati i traje sat i 15 minuta.
Na početku ćemo govoriti o razvoju mozga djeteta u prvim godinama. A potom o terapeutskim modelima komunikacije jer naša komunikacija znatno utječe na to kako će se razvijati mozak djeteta. Kroz radioničarski dio ćemo vježbati komunikaciju koja pozitivno djeluje na razvoj mozga djeteta, a nama ostavlja dobar osjećaj.

10:00 – 11:30 Predavanje – radionica
11:30 – 11:45 Pauza
11:45 – 13:00 Predavanje – radionica
13:00 – 14:15 Pauza za ručak
14:15 – 16:00 Predavanje – radionica

 

PRIJAVA NA EDUKACIJU JE OBAVEZNA. POPUNITE PRIJAVU!

Edukacija je namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, psiholozima, pedagozima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima i svima drugima koje zanima ovo područje dječjeg razvoja.

 

 

"Edukacija kod Irene Orlović mi je donijela nove i korisne uvide u funkcioniranje dječjeg mozga i način komunikacije s djecom. Koristeći podatke iz znanstvenih studija, pozivajući se na vrhunske terapeute i autore knjiga iz područja  psihologije i medicine, uz primjere iz vlastitog života – Irena lako prenosi znanje i znanstvene činjenice. Od dizajna njene prezentacije do praktične primjene svega što je naučila, Irenino predavanje mi je bilo jedno od najljepših kojima sam prisustvovala."
Jasmina Stojanović, dugogodišnja glavna i odgovorna urednica magazina "Sensa" današnja urednica u Original Magazineu koji izdaje Fondacija Novak Đoković

 

 

""

 

O voditeljici radionice

Irena Orlović je završila petogodišnju edukaciju za neurolingvističkog psihoterapeuta pri njemačkoj krovnoj organizaciji DVNLP. Dodatno se usavršava na Mindsight Institutu kojega je osnovao dr. Daniel Siegel čije knjige je objavila u Hrvatskoj. Također je započela edukaciju u području tjelesno orijentirane psihoterapije. Certificirana je od strane njemačke krovne organizacije DVNLP i kao NLP – trener.

Autorica je nagrađivane web-aplikacije Pametnica, vlasnica i urednica izdavačke kuće Harfa putem koje je prethodnih 17 godina proučavala literaturu uglednih svjetskih neuroznanstvenika, psihologa i psihoterapeuta u području razvoja djece.
Vođena osobnim iskustvom kroz rad na ranoj stimulaciji sa svojim djetetom, koristeći neke od tih naslova, uredila je i objavila na hrvatskom jeziku seriju literature pod sloganom Knjige koje vole djecu. Prepoznata je od strane Udruge poslovnih žena KRUG jer je kao roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju, uvidjevši da u Hrvatskoj nedostaje literature koja bi pomagala roditeljima u sličnoj situaciji, okupila stručni tim i pokrenula izdavačku kuću Harfa koja je danas prepoznata u javnosti kao kuća koja objavljuje literaturu renomiranih stručnjaka iz područja ranog razvoja djece.
Od strane iste udruge dobila je i nagradu kao Poduzetnica godine u kategoriji socijalnog poduzetništva, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske. Trenutno je u procesu osnivanja inovativne Privatne osnovne škole s internacionalnim programom putem koje će djeca učiti jačati svoje kognitivne sposobnosti kroz socio-emocionalne programe.

 

PRIJAVA NA EDUKACIJU JE OBAVEZNA. POPUNITE PRIJAVU!

Kad: 9.11.2019. od 10 do 16 sati
Gdje: Sveučilišna knjižnica u Splitu

Cijena radionice:

– za prijave i uplate do 25.10. 380 kn
– za prijave i uplate nakon 25.10. 450 kn

Mjesto na radionicama rezervirat ćete tek uplatom kotizacije.

Podaci za uplatu: 
Pametnica, obrt za edukaciju i savjetovanje, vl. Irena Orlović
HR0623400091160500652 (PBZ)​, poziv na broj: 091119.

Sva zarada od ove edukacije ide u fond za osnivanje privatne osnovne škole u Splitu.

Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju.
Sve prolaznice i polaznici edukacije imat će priliku kupiti naše knjige po posebno sniženim cijenama, samo za njih za vrijeme trajanja edukacije.

 

Sudjelovanje je moguće otkazati isključivo pisanim putem (na mail adresu: pametnica@pametnica.me) najkasnije 7 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika.

Pametnica zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Popunjavanjem ovog obrasca za prijavu, prihvaćate ove odredbe i opće uvjete.

""   ""   ""     

Share this post